Een veel voorkomend probleem bij het gebruik van de mobiele telefoon is de batterijduur. Steeds vaker hebben mensen een oplader mee naar school, naar het werk en naar uitstapjes. Vroeger konden telefoons wel een week mee op een batterij. Dit is niet verwonderlijk, aangezien de huidige mobiele telefoons over veel meer functies beschikken. Boosdoeners zijn voornamelijk de internetverbinding en de schermverlichting. Maar wat kan je nu eigenlijk doen om die extra oplader toch lekker thuis te laten?

Schermhelderheid
Zoals je waarschijnlijk wel zult weten is de schermhelderheid een van de grootste factoren voor de batterijduur. Het scherm van je smarthphone gebruikt namelijk de meeste energie. Het kan dus handig zijn je schermhelderheid een beetje minder hoog te zetten.

Wifi en bluetooth
Wanneer je geen verbinding nodig hebt met wifi en/of bluetooth, schakel deze functies uit! Het onnodig ingeschakeld houden heeft een nadelig effect op je accuduur. Doordat je mobiel constant zoekt naar een mogelijke verbinding met een wifi-netwerk zal deze meer energie verspillen.

Koel houden
Deze factor is iets minder bekend. Hoe warmer de smartphone wordt, hoe sneller de accu zal leeglopen. Het apparaat moet namelijk harder werken omdat deze op meerdere manieren belast wordt. Hierdoor is het handig je mobiel even met rust te laten wanneer deze warm gaat aanvoelen. De iPhone 6 geeft zelfs aan wanneer deze oververhit raakt.

Aflsuiten van apps
Wanneer je applicaties op de achtergrond laat draaien, verbruiken deze stroom! Doordat elke app constant om informatie vraagt en zo mogelijk ook pushnotificaties ontvangt zal de accu sneller leegstromen. Sluit hierdoor regelmatig de apps af die niet in gebruik zijn. Het kan ook handig zijn in je instellingen te zoeken naar een functie die langgebruikte apps automatisch afsluit.

Vliegtuigmodus
Een van de meest rigoreuze maatregelen om je accuduur te besparen is het inschakelen van de vliegtuigmodus. Doordat deze alle mobiele verbindingen stop zet kan je hiermee zeer veel accuverbruik tegen gaan. Nadeel hiervan is echter dat je geen toegang meer hebt tot het internet.