Is het bijna tijd voor een nieuwe telefoon? Dan ben je je waarschijnlijk al aan het oriënteren op een nieuw toestel. Dat kan online, maar ook in een fysieke winkel. Wellicht win je wat informatie in bij anderen die ervaring hebben met bepaalde typen toestellen. Alles om de beste telefoon van het moment te kunnen aanschaffen.

Toestellease, sim only, prepaid of abonnement

Gefeliciteerd! Je hebt de GSM van je dromen gevonden. Maar nu ben je er nog niet. Want er zijn vele manieren om dit toestel te financieren. Heb je genoeg geld om een los toestel met sim only of prepaid te kopen of wordt het toch in combinatie met een abonnement? Voordeel van sim only is dat je een relatief goedkoop abonnement hebt, doordat je alleen voor je bel- en internetkosten hoeft te betalen. Nadeel is natuurlijk dat je je telefoon los moet kopen en zeker voor het nieuwste model moet je flink in de buidel tasten.

Bij een abonnement betaal je elke maand een vast bedrag en het toestel krijg je vaak gratis. Is het model echter net uit, dan krijg je het toestel helaas niet gratis bij je abonnement geleverd en betaal je zelfs tot enkele honderden euro’s bij. Dat kan anders. Met toestellease heb je het voordeel dat je nooit hoeft bij te betalen voor je telefoon en je hebt altijd keus uit de nieuwste modellen.

Toestellease: de tip

Ga je voor toestellease, dan profiteer je van een duidelijker overzicht van de maandelijkse kosten. In het geval van een defect toestel heb je garantie op een werkend toestel binnen 24 uur. En is je abonnement afgelopen, dan ruil je je toestel gewoon om voor een nieuwe. Toch zijn er ook nadelen aan toestellease verbonden. Het toestel blijft eigendom van de provider, jij huurt het om het te mogen gebruiken. Heb je schade, dan is de reparatie van het toestel niet altijd gratis. Houd daarom altijd rekening met de kleine lettertjes in je contract. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.