Bent u op zoek naar een internet en tv pakket? Deze 2-in-1 pakketten worden door vele providers aangeboden. Een pakket met internet en tv is veelal goedkoper dan 2 afzonderlijke abonnementen. De vraag is welk pakket u uit het grote aanbod moet kiezen.

Er zijn een aantal specificaties binnen een internet en tv pakket die de nodige aandacht verdienen. Allereerst zijn de kosten die u per maand betaalt voor het abonnement van belang. Indien u enkel de laagst mogelijke prijs wenst te betalen, kunt u de maandelijkse kosten plus de eenmalige kosten per abonnement met elkaar vergelijken. Maar heeft u dan ook het beste abonnement?

Wanneer u bepaalde wensen heeft met betrekking tot internetsnelheid, kunt u het aantal Mb/s van de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken. Om te bepalen hoeveel internetsnelheid u nodig heeft, zijn er enkele handvatten. Voor simpele, gangbare handelingen als e-mailen, websites en chatten heeft u geen hoge snelheid nodig. Dit wordt een ander verhaal wanneer u interactieve tv in uw pakket wenst, vaak grote bestanden downloadt of intensief games speelt op internet. In deze gevallen komt een hogere internetsnelheid van pas en is het goed om daar rekening mee te houden bij het afsluiten van een pakket voor tv en internet.

Daarnaast kunt u zich afvragen aan hoeveel tv zenders u behoefte heeft. De meeste aanbieders bieden in het 2-in-1 pakket een basishoeveelheid aan zenders aan. Meestal kunt u tegen extra betaling dit pakket uitbreiden. Wanneer u kiest voor interactieve tv, bepaalt u zelf wanneer u naar bepaalde programma’s kijkt. Tevens is er de optie om via de pauze-knop een live uitzending te tijdelijk onderbreken. Handig als u de hond even moet uitlaten! Daarnaast kijkt u naar digitale, en dus hogere kwaliteit beeld.

Zoals gezegd zijn er verschillende aanbieders van pakketten met tv en internet. Het is raadzaam om wat onderzoek te doen voordat u een keuze maakt uit het aanbod. Het is niet handig om een overcompleet pakket uit te kiezen, alsook na de aankoop erachter te komen dat u extra specificaties nodig heeft. Daarbij kunt u zich nog afvragen hoe lang u aan een contract wenst vast te zitten. Meestal geldt dat hoe langer de contractduur, hoe lager de maandprijs. Houd er wel rekening mee dat een langere contractduur betekent bent dat u in de toekomst minder flexibel bent om over te stappen naar een ander internet en tv pakket. Momenteel zijn de prijzen van de afzonderlijke aanbieders erg scherp, dus verdient het de aanbeveling snel uw slag te slaan. Wilt u meer lezen over internet abonnementen? Kijk dan eens op onze site http://www.internetentv.info/