WhatsApp op PC is sinds het ontstaan ervan direct razend populair geworden bij miljoenen gebruikers wereldwijd. Dankzij de vele voordelen van WhatsApp op PC komen er elke dag duizenden nieuwe gebruikers bij. Maar hoe werkt WhatsApp op PC?

Zoals je weet is WhatsApp oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik op smartphones. Eerst kon WhatsApp alleen gebruikt worden op het iOS en android besturingssysteem, momenteel kun je ook WhatsApp gebruiken op Windows smartphones en het Symbian besturingssysteem voor Nokia telefoons.

WhatsApp is een applicatie, alle applicaties zijn geprogrammeerd zodat jouw telefoon de applicatie kan begrijpen en goed kan uitvoeren. Op jouw computer heb je ook applicaties (programma’s) staan, deze zijn ook geprogrammeerd zodat jouw computer begrijpt hoe de applicatie uitgevoerd moet worden. Smartphones en computers gebruiken echter niet dezelfde programmeertaal om hun applicaties te begrijpen.

Om WhatsApp op PC te kunnen gebruiken moet het gat tussen de programmeertalen van computer en smartphones dus gedicht worden. Dit wordt gedaan door een emulator, een emulator vertaald de programmeertaal van smartphones naar programmeertaal voor computers. Hierdoor wordt het mogelijk om WhatsApp op PC te gebruiken.

Makkelijke WhatsApp op PC handleiding

Het installeren van Whatsapp op PC is niet moeilijk, met de handleiding ben je binnen 5 minuutjes klaar met de installatie en zul je je eerste bericht kunnen versturen. De handleiding kun je downloaden op http://whatsappoppc.net. Na de installatie werkt WhatsApp op PC en zul je van alle functionaliteiten gebruik kunnen maken die je op je mobiele telefoon ook gewend bent.

Alle knoppen zien er hetzelfde uit als je gewend bent op een Android toestel, je zult dus niet hoeven te wennen aan WhatsApp op pc. Ook is de indeling geheeld hetzelfde, het enige verschil is dat alles aanzienlijk makkelijker te lezen is vanwege het gebruik van je grote beeldscherm van je computer.

Ook kun je gewoon doorgaan met het delen van media met je WhatsApp vrienden. Je mist dus niks van de nieuwste plaatjes, filmpjes en grappige voiceclips. Als je afbeeldingen vanaf WhatsApp op je computer wilt verzenden kun je dit simpel doen door het venster dat zich opent als je media gaat delen in een WhatsApp gesprek. In dit venster kun je aangeven welk bestand je wilt versturen naar je WhatsApp vriend.