Een interactieve HD recorder is een digitaal TV kastje met ingebouwde harde schijf. Op deze harde schijf kan je rechtstreeks de uitgezonden programma’s en films opnemen die je wilt bewaren en later terug wilt zien.

De interactieve HD recorder heeft naast deze opneemfuncties ook voor geïnstalleerde interactieve functies. Zo zijn op de moderne recorders al de apps van RTL, SBS group en andere zenders geïnstalleerd. Met deze apps kan je programma’s direct op je tv terugkijken als je vergeten bent ze op te nemen, of als je op dat moment niet thuis was. Ook zijn andere populaire apps vaak aanwezig zoals Youtube, Netflix etc.

Als je een film opneemt kan je ook al tijdens het recorden de film vanaf het begin bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld eerst je andere programma afkijken en dan het opgenomen programma bekijken. Zo gaan ook gaan veel mensen bewust een film een half uur later bekijken zodat je ze reclames door kunnen spoelen.

Providers
Bij de meeste providers zoals Ziggo, KPN, Telfort en XS4ALL kan je kiezen tussen een interactieve HD recorder en een interactieve HD ontvanger. Let goed op deze 2 verschillen want de een heeft een harde schijf en de ander niet. De interactieve HD ontvanger heeft dezelfde voor-geïnstalleerde functies alleen kan je hierop dus niet opnemen.

Cisco 8485dvb
De meest verkochte interactieve hd recorder is de Cisco 8485dvb (hd dvr). Deze wordt bijvoorbeeld standaard geleverd bij een alles in een pakket van Ziggo. Ook wij hebben deze HD recorder in gebruik en kunnen deze aan iedereen aan bevelen. Volgens onze test komt deze qua snelheid, functies en performance het beste uit de test

Conclusie
De interactieve HD recorder is een innovatieve uitvinding die het leven van de TV kijker nog stukken mooier maakt. Je hoeft namelijk geen programma meer te missen met de handige opneem functies. Je kan alle programma’s via de EPG (Elektronische Programma Gids) automatisch op elk tijdstip laten opnemen in full HD kwaliteit en zo heb je de favoriete films op elk gewenst moment beschikbaar. Wij kunnen de interactieve HD recorder dan ook aan iedereen aanbevelen.

Wil je prijzen, specificaties en aanbiedingen vergelijken van interactieve HD recorders? Kijk dan op www.interactievehdrecorder.com