De iPhone 5C is de langverwachte opvolger van de iPhone 5. Deze kwam tegelijk uit met de iPhone 5S. De meest recente ontwikkelingen op het gebied van smartphones zijn opgenomen in de laatste iPhone. Dit is natuurlijk ook te verwachten van een toestel van Apple. De iPhones zijn niet voor niets zo populair. De winkelprijs van een iPhone 5C als los toestel is 599 euro. Deze prijs geldt voor de 16 GB versie. De 32GB versie is 100 euro duurder als los toestel. De iPhone 5C is uiteraard ook gewoon verkrijgbaar samen met een abonnement.

Specificaties iPhone 5C

De iPhone 5C beschikt over een 4 inch touchscreen, een 8 megapixel camera en een plastic behuizing. Geel, wit, roze, groen en blauw zijn de kleuren waarin de iPhone 5C te krijgen is. Het 4 inch touchscreen heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels. iOS 7 is het besturingssysteem van de iPhone 5C bij de verkoop. De apps voor de telefoon zijn te downloaden in de App Store. In de App Store zijn duizenden apps verkrijgbaar. Zo is er voor ieder wat wils. De 5c telefoon is verkrijgbaar in een 16 en een 32 GB versie.

iPhone 5C met abonnement

De iPhone 5C is ook beschikbaar bij de telecom providers in combinatie met een mobiel abonnement. Bij een mobiel abonnement variƫren de prijzen van de iPhone 5c. Over het algemeen geldt dat als de maandprijs duurder wordt de prijs van de 5C naar beneden gaat. Dat is min of meer ook wel logisch omdat de telefoonkosten bij de prijs van het abonnement inzit. De iPhone 5c is gratis te verkrijgen bij een mobiel abonnement vanaf ongeveer 50 euro per maand.