Veel mensen zijn tegenwoordig opzoek naar een tweedehands telefoon, met name naar smartphones. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan een nieuwe smartpone met een abonnement af te sluiten. Je hoeft bij een tweedehands toestel namelijk enkel een prepaid kaart aan te schaffen, de simkaarten zijn vaak gratis en gemiddeld zal het u 20 euro per maand kosten aan opwaarderen (afhankelijk van uw belgedrag).

Heeft u thuis nog vele oude mobiele telefoons liggen? Dan kunt u kunt uw oude toestel bij meerdere partijen inleveren tegen een vergoeding. Partijen als: ‘Recycle Michael’, ‘Envirofone’ & ‘TechReturns’ nemen heel graag uw oude toestel over. Deze partijen halen de toestellen compleet uit elkaar en zullen de onderdelen die in relatief goede staat zijn hergebruiken. In sommige gevallen knappen ze de telefoon op en verkopen ze hetzelfde toestel tweedehands. Deze partijen zijn mede doordat steeds meer mensen kiezen voor een tweedehands toestel flink gegroeid het afgelopen jaar.

Heeft u een oud toestel dat eerst gerepareerd moet worden voordat u deze kunt inruilen voor geld? Of is uw huidige telefoon stuk? Dan kunt u ook kijken wat het kost om uw mobiele telefoon te laten herstellen. In de meeste gevallen is het namelijk goedkoper om uw toestel te repareren in plaats van hetzelfde toestel opnieuw aan te schaffen(tweedehands). Naast bovenstaande opties is er ook altijd nog de mogelijkheid om uw toestel te leasen. Toestellease is een telefoon abonnement waarbij de telefoon eigendom blijft van de provider. U betaald dan een bepaald bedrag per maand voor u toestel boven op uw maandelijkse abonnementsprijs. Op deze manier kun je de kosten verspreiden over een langere termijn, dit zal voor veel mensen ook een goede optie zijn