De nieuwste One M8 is voorzien van de karakteristieke aluminium behuizing net zoals zijn voorganger. Echter de afwerking van de smartphone is weer stuk fraaier. Zo is de kunststof rand welke tussen het beeldscherm en de achterzijde zit, volledig verdwenen. De aluminium behuizing omsluit nu het complete beeldscherm. Hierdoor loopt het geheel strakker in elkaar over.
Het extra aluminium zorgt er wel voor dat het toestel met zijn 9,5 millimeter vrij dik en zwaar is. De verfijnde kromming aan de achterzijde van de telefoon zorgt er wel voor dat het toestel prettig aanvoelt tijdens het bellen of internetten. De geluidsvoorziening wordt verzorgt door twee front speakers.

Ultrapixel 4 MP camera

Ultrapixels zijn een stuk groter dan reguliere pixels, waardoor het omgevingslicht beter geabsorbeerd wordt en foto’s gemaakt in een donkere omgeving er fraaier uitzien. De HTC One 8 is de mindere ten opzichte van de concurrentie wanneer er foto’s worden gemaakt bij daglicht. Het kleurenspectrum is minder intens en het beeld wordt sneller korrelig. De camera aan de achterzijde is met zijn 4 megapixels te marginaal voor het betere fotowerk. HTC compenseert dit minpuntje met een relatief zware 5 megapixel camera aan de voorzijde.

Groot beeldscherm en fraai geluid

De kleuren en scherpte van het touchscreen zijn uitmuntend. Met zijn 1920 x 1080 beeldpunten is het 5 inch full HD beeldscherm een fractie groter dan het scherm van zijn voorganger. De geluidskwaliteit welke de speakers in de HTC One 8 smartphone produceren is nog fraaier geworden. Het volume kan hoger worden gezet dan zijn voorganger, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit.

Nieuwe chipset voor de M8

Onder de motorkap van de HTC One M8 Android smartphone zorgt een quadcore Snapdragon 801 processor voor de benodigde snelheid. Andere high-end smartphones, zoals de Samsung S5, zijn ook uitgerust met deze chipset. De kloksnelheid van eindgebruikers welke mobiele telefoons vergelijken is een belangrijke factor. De verbeterde chipset in combinatie met een sterkere accu zorgt voor een aanzienlijk langere gebruikstijd.