Prepaid simkaarten worden in Nederland nog steeds vaak gebruikt onder zowel de jeugd als de mobiele telefoongebruikers met wat meer levenservaring. Dit komt doordat het gebruik van een prepaid kaart toch wel enige voordelen met zich mee brengt. Zo zijn er de lage instapkosten, verschillend van provider lopen deze uiteen tussen de €5,- en de €10,-. De lage bel en sms kosten en de lage kosten voor het gebruik van het mobiele internet. Deze kosten zijn net iets hoger dan van mobiele telefoonabonnementen, maar ze geven u dan ook de vrijheid om bijvoorbeeld een maand een stuk minder uit te geven. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op de verschillende prepaid providers en de desbetreffende kosten. Wellicht kunt u hierdoor de prijzen goed vergelijken en de provider kiezen die het best bij u past. Op Goedkopeprepaidsimkaart.nl staan de prijzen van de vier ‘beste’ prepaid simkaarten aanbieders en de prijzen netjes vergelijken in een overzichtelijk schema.

Bij welke provider kan ik het voordeligst bellen?

Voor de echte bellers onder ons is het goed om te weten bij welke provider u het minst betaald voor een belminuut. Onder de vergeleken mobiele telefoonproviders is gebleken dat met een prepaid Tele2 u het meest betaald per belminuut, namelijk 0,35 euro per minuut. Hierna volgt KPN met een beltarief van €0,30. De twee meest voordelige zijn Simyo en HollandsNieuwe met een beltarief van 10 cent per minuut.

Waar is smsen het goedkoopst?

Deze vraag is gemakkelijk te beantwoorden, ook hierbij komen Simyo en Hollandsnieuwe als goedkoopst uit de bus, beide bedrijven factureren 10 cent per smsje. Om te vergelijken met Tele2 en KPN, bij Tele2 bent u 15 cent kwijt per sms en bij KPN zelfs 16 cent. Misschien denkt u dan: ‘Die 5 cent is zo weinig!’, denk dan eens aan het feit als u 100 smsjes verstuurd per maand. Dan kan deze vergelijking u toch zomaar €5,- per maand schelen, toch weer €60,- per jaar!

Tot slot, waar is mobiel internet het meest voordelig?

Een prepaid simkaart met internet is tegenwoordig ook mogelijk. Maar waar is het internet het goedkoopst? Dit is lastiger te zeggen, omdat de verschillende providers niet meten met dezelfde maat. Zo betaald u bij KPN en Tele2 per MB, bij KPN kost één MB €1,02 dit is bij Tele2 zelfs €2,50. Het mobiele internet is bij HollandsNieuwe en Simyo een stuk goedkoper, namelijk €1,- voor een gehele dag. In deze dag heb je dan de ruimte om tot 20 MB te downloaden.