Na alle voorspelling over de patentaanvragen van Apple, is uitgelekt dat Apple in mei 2014 van start zal gaan met de productie van de iPhone 6. Het drukgevoelige scherm is klaarblijkelijk even opzij geschoven en heeft plaats gemaakt voor een groter scherm. De eerste lijn zal een scherm krijgen van 4,7’’en later zal er gewerkt worden aan een 5,5’’ scherm. Dit heeft nog aardig wat om handen, want momenteel zijn er complicaties bij het vervaardigen van het scherm. Omdat deze aanzienlijk groter is, zal er gewerkt moeten worden met andere sensoren.

Waarom een groter scherm op de iPhone 6?

Apple heeft besloten de iPhone 6 te voorzien van een groter scherm omdat de Chinese markt hierom vraagt. De verkoop van de iPhone 5 is sterk tegengevallen en om dit verlies goed te maken, zal ingezet moeten worden op een grotere markt. China lijkt hiervoor ideaal omdat er veel koopkracht aan het ontwikkelen is; de Chinezen zijn voornamelijk op zoek naar een mobiele telefoon met een groot scherm en een gemiddelde prijs. Apple was hier nog niet in geslaagd en is hard ingehaald door andere aanbieders zoals Lenovo, ZTE, Samsung en HTC. Het grotere scherm op de iPhone 6 zal dus voornamelijk een poging zijn tot het goed maken van de opgelopen schade. De vraag is echter of Apple zal kunnen voldoen aan de financiële eis van de Chinese markt.

5,5’’ scherm vertraagd

De productie van de iPhone 6 met het scherm van maar liefst 5,5’’ is reeds vertraagd, zo wordt gezegd. Dit heeft te maken met het scherm dat zo groot is dat er gewerkt moet worden met een andere in-cell technologie. Om dit te verhelpen zal gewerkt moeten worden met de film-sensor techniek. Tot op de dag van vandaag is nog niet bekend welke ontwikkelaar het scherm voor de nieuwe iPhone 6 zal gaan maken, namen als LG, Japan Display en Sharp zijn genoemd maar nog niets is bevestigd.

Het wordt interessant om te zien of Apple slaagt in het nieuwe project opnieuw een groter marktaandeel te vergaren. Het zal zeer waarschijnlijk af gaan hangen van de prijs voor dit toestel. Voor de Nederlandse markt is het de vraag hoeveel het simlock-vrije model zal gaan kosten, want wie geen abonnement wil maar liever sim only heeft, die heeft Npoc.nl/ natuurlijk al goed in de gaten gehouden. Wellicht ook een idee voor de Chinese markt?