Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van mobiel internet?

Er komen naast de grote aanbieders tegenwoordig steeds meer mobiel internet aanbieders op de markt. Denk aan Albert Heijn, Simyo, Kruidvat, Hema en de Aldi. De populairste vormen van het gebruik van mobiel internet is via de laptop met een mobiel internet dongel en via de smartphone,

De vraag die veel mensen stellen is nu:

Waar moet ik nou precies op letten om het juiste mobiel internet abonnement voor mijn persoonlijke situatie te kiezen?

Dit hangt voornamelijk af van jouw eigen internetgedrag en hoeveel je gebruikt. Belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen zijn:
– Maak je gebruik van internet diensten als WhatsApp, E-mail, Youtube, Spotify, Facebook etc. buiten de WiFi verbindingen in?
– Gebruik je het mobiel internet dagelijks of een keer in de zoveel tijd?
– Wil je gebruik maken van 4G of is 3G voldoende?

Tip: als je niet zovaak gebruik maakt van mobiel internet kan je het best kiezen voor een 3G abonnement. Dit is snel genoeg voor de simpele dingen en met een lagere snelheid gaan je MB’s minder snel op.

Tip: Wil je graag mobiel internet dongels vergelijken van alle providers? Klik dan op de link.

Tip: Het is altijd belangrijk om te kijken op welke manier een internetaanbieder afrekent. Rekent de provider af per MB of per KB. Dit is vergelijkbaar met telecom providers die afrekenen per seconde of minuut. Dit kan aanzienlijk schelen.

Tip: Alle providers hebben tegenwoordig handige apps waarmee je realtime kan inzien hoeveel MB’s je nog in je bundel hebt. Zo weet je precies hoeveel je nog kunt gebruiken en kom je niet onverwacht op extra kosten uit.

Er zijn natuurlijk nog meer tips maar dit zijn in grote lijnen de belangrijkste en hiermee kun je aardig wat kosten besparen.