In de loop van de jaren zijn er steeds meer diensten bij gekomen die het dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan je mobiele telefoon, de televisie en je laptop. Waar zouden we vandaag de dag nog zonder zijn? Het is normaal geworden dat al deze diensten gewoon in huis aanwezig zijn. Een leven zonder mobiele telefoon is voor veel mensen niet eens meer mogelijk. Ook werk gerelateerde zaken gaan vaak via de mobiele telefoon en daarom zijn al deze diensten dus onmisbaar.

Op de markt waar deze diensten worden aangeboden zijn ontzettend veel aanbieders te vinden. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer wanneer zij een nieuw abonnement willen afsluiten voor in huis. Losse diensten voor de telefoon, televisie en het internet zijn vaak te verkrijgen bij alle aanbieders, maar steeds meer aanbieders kiezen voor alles in 1 pakketten. Dit houdt in dat je bij je aanschaf alle drie de diensten krijgt voor één prijs. Nu steeds meer mensen de mobiele telefoon gebruiken om te bellen, is een vaste lijn vaak niet meer nodig in huis. Deze dienst zit echter wel in een alles in 1 pakket. Hierdoor betaal je dus eigenlijk voor een dienst die je niet of nauwelijks gebruikt.

Bij alles in 1 pakketten is direct zichtbaar wat men krijgt voor de abonnementsprijs. De onderlinge verschillen in prijs zijn echter zeer groot. Het is dus een hoop uitzoekwerk om er achter te komen welke aanbieder het goedkoopste pakket aanbiedt. Een nadeel bij een storing is overigens dat alle drie de onderdelen zijn afgesloten. Zo is men direct afgesloten van televisie, telefoon en internet wanneer er een storing is bij een bepaalde aanbieder. Als je bij meerdere aanbieders diensten afneemt heb je hier dus niet direct mee te maken.