Wanneer je net een nieuwe smartphone hebt, dan ga je er heel voorzichtig mee om, zodat er geen schade aan ontstaat. Maar hoe voorzichtig je er ook mee omgaat, na verloop van tijd kan het zomaar gebeuren dat hij per ongeluk op de grond valt. Soms kan een smartphone een dergelijke val wel hebben, maar regelmatig komt het voor dat het schermpje zwaar beschadigd raakt.

In heel veel gevallen zullen mensen, waarbij de smartphone enkel wat krassen heeft, deze niet laten repareren, maar wanneer er grote schade is aan het scherm van je smartphone, kom je er niet onderuit. De smartphone is dan niet zo gemakkelijk meer te bedienen en ziet er met een grote barst in het scherm ook niet meer uit. Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe smartphone te kopen, maar dat is duur en niet iedereen heeft dat bedrag direct beschikbaar of heeft dat er niet voor over. Je moet dus het scherm van je smartphone laten repareren en daar zijn verschillende opties voor. Zo kun je het scherm zelf repareren, wat vaak de goedkoopste optie is, maar wel enige kennis vergt. Als je hem laat repareren dan kun je ervoor kiezen dit te laten doen bij een reparatiebedrijf of je kunt de smartphone opsturen naar de fabrikant. Hieronder een nadere beschrijving van de verschillende opties.

Zelf je smartphone repareren

Het grote voordeel om je smartphone zelf te repareren, is dat het een stuk goedkoper is. Zo bespaar je op de loonkosten, wat een flinke besparing kan opleveren. Voor elk type smartphone kan je tegenwoordig op internet de betreffende materialen bestellen en ook een beschrijving hoe je dit moet aanpakken. Voorwaarde is wel dat je weet waar je aan begint. Een klein beetje technisch inzicht is absoluut noodzakelijk en je moet ook het nodige zelfvertrouwen hebben, dat je dit werkelijk kunt. Je moet ook voorzichtig en nauwkeurig te werk gaan, want veelal werk je met minuscule onderdelen. Verzeker jezelf dus dat je dit klusje zelf echt aankunt, want je loopt natuurlijk het risico dat je nog meer schade maakt, waardoor de kosten nog hoger kunnen oplopen of dat je smartphone geheel onbruikbaar wordt.

Smartphone laten repareren door een reparatiebedrijf

Wanneer je het niet aandurft om zelf je smartphone te repareren dan kun je je smartphone ook naar een reparatiebedrijf brengen. Bij een telefoon reparatiebedrijf weet je tenminste zeker dat je smartphone door een professional gerepareerd wordt, met professionele apparatuur. Vaak is een reparatiebedrijf ook snel en kun je er vaak gewoon op wachten. Het laten repareren door een reparatiebedrijf zal wat duurder zijn dan wanneer je het zelf doet, maar je krijgt wel garantie dat je smartphone goed gerepareerd is. Mochten er achteraf toch nog problemen ontstaan, dan kan je altijd weer met je smartphone terugkomen.

Smartphone opsturen naar de fabrikant

Wanneer je zeker wilt zijn dat je smartphone optimaal door professionals gerepareerd wordt, dan kun je hem opsturen naar de fabrikant van je smartphone. Een nadeel is alleen dat de fabrikant vaak in het buitenland is en je smartphone daar ook naar opgestuurd moet worden. Je zit dus best een lange tijd zonder smartphone. Daarnaast is de smartphone laten repareren door de fabrikant ook de duurste optie.